2015. március 19., csütörtök

Budapest Coffee Tour gyerekkel - My Little Brew Bar

Végigjárjuk a Budapest Coffee Tour harmadik hullámos kávézóit 2,5 éves kislányunkkal. :D

Első állomásunk az év eleje óta üzemelő My Little Brew Bar .

A Brew Bar-ban 8 féle alternatív eszközzel készítenek kávét: coffeega, chemex, V60, syphon, aeropress, Espro, french press, EvaSolo. Ezen kívül a világ egyik legjobb kávéőrlőjével, egy Mahlkönig EK43-al dolgoznak.
A legnagyobb attrakció a Syphon kávékészítő. A vákum hatására sokkal több aroma oldódik ki a kávéból a filter kávéhoz képest. 

Kávéfajtákból is több választási lehetőségünk volt: Workshop Londonból, Climpson & Sons Londonból,  Casino Mocca Budapestről :D, Coffee Circle Berlinből. A gyümölcsös ízhatású kávé helyett mi inkább az édesebbet választottuk. A kedves és segítőkész Adri nekünk a Coffee Circle-től a Yucro kávét ajánlotta, mely Etiópiában terem. 

Ezt a kávét Syphon-al, V60-al és french press-el is kértük. A V60 csepegtető, a french press áztató eszköz.

Nekünk a Syphon-al készült kávé volt az első helyezett! Erőteljesebb és tisztább ízeket kaptunk. A kávékészítés folyamata is nagyon látványos volt.


Ha valaki cappuccino-t, lattét kér, walkie-talkie segítségével átszólnak a szomszédos My Little Melbourne-be és onnan hozzák a rendelést.

A hátsó teremben a filterkávézáshoz és a teázáshoz bő választékban vásárolhatók eszközök, kávék, Keep Cup-ok és Suki teák.

Rebeka elsősorban a Roo bar gyümölcsszelet miatt imádta a helyet.  A vendégek kutyusai pedig jól elszórakoztatták.


Nagyon tetszett a hely. A vendégek ide kávét szürcsölgetni jönnek és nem zavarja őket, hogy a kávéra várniuk kell. Azért a baristák a pultban ezerrel pörögtek! 


Filter coffee: 650-
Syphon coffee: 850-
My Little Brew Bar
1075 Budapest, Madách Imre út 3. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése