2010. augusztus 15., vasárnap

Berlin legjobb kávézói 2010 július - 2. rész

Einstein Kaffee


2002-ben 7 hónapot dolgoztam Berlinben egy építészirodában. Az ebédidőt mindig egy finom kávéval fejeztük be a kedves kollégákkal, legtöbbször egy Einstein Kaffee-ban vagy egy Caras Gourmet Coffee-ban. Ezek a kávézók tehetnek az én kávémániámról és arról, hogy amikor hazajöttem, elhatároztam, nyitok egy kávézót.A berlini Einstein kávézólánc már 9 kávézóval büszkélkedhet. Saját pörkölőjükből kerül ki a titkos kávékeverék. Hoztunk belőle 2 kilót, szeptember 2-án csütörtökön Ti is megkostólhatjátok a Coffee Cat-ben!
Eszpressó: 1,70 Euro

Caras Gourmet Coffee2002-ben a Caras volt a kedvencem, bár akkor még nagy latte macchiato-t ittam sok-sok cukorral. Most már eszpresszót iszom cukor és tej nélkül. Most a Caras eszpresszója picit csalódás volt, simán veri az Einstein, nem beszélve a Bonanzáról és az Impaláról. Persze nem rossz, csak eddig azt hittem a legjobb...A Caras szintén egy berlini kávézólánc, 1999-ben nyitották az elsőt a Kurfürstendamm-on, most már 5 boltjuk van. Szerintük egy ilyen kávézónál a minőségi kávé mellett a következő feltételeknek is teljesülniük kell: legyen forgalmas helyen, a napos oldalon, legyen nagy teraszlehetőség.Eszpresszó: 1,70 Euro

Café CucumaKreuzbergben, a Bergmannstrassétól (berlini Ráday utca) nem messze sok-sok kávézó szomszédságában található a Café Cucuma. Laza kávézó, laza vendégekkel, a kávé oké, de nem frissen pörkölt. Budapesten ez a kávé "csúcs" kategória lenne, de Berlinben csak "oké". Poénos, ahogyan a pult feletti galériáról kikukkantanak a vendégek fejei.
Eszpresszó: 1,30 Euro

Café St. GaudyEzt a kávézót azért kell megemlítenünk, mert itt ittuk a legolcsóbb eszpresszót 0,90Euro-ért, ami olcsóbb mint a Coffee Cat-ben! Ha azt vesszük, hogy máshol 1 Eurót kérnek csak a WC használatáért, itt igazán jó üzletet csináltunk! :)A kávéjukból kihozták a legtöbbet amit lehetett La Marzocco eszpresszógépükkel. Egy hátsó helyiségben készülnek a sütik, a folyamatot meg lehet lesni - ez is tetszett nekünk. A kialakítás hiperegyszerű, mégis barátságos.
Eszpresszó: 0,90 Euro


Macchina Caffé
Egy berlini kávézótúra befejezésére ezt a szuper kávésboltot ajánlom, ahol csak kotyogóból több mint 50 féle közül lehet választani. Én itt vettem egyet még 2002-ben!

Még meg szeretném említeni, hogy mindenhol tökéletes volt a kiszolgálás: vendéglátóhelyen, boltban, hotelban. Köszönet a CAFEKULTURBERLIN-nek, amelynek a segítségével megterveztük felejthetetlen kávétúránkat.

Berlin legjobb kávézói 2010 július - 1. rész itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése