2015. április 1., szerda

Budapest Coffee Tour gyerekkel - Kontakt coffee bar

Hétfő délutáni BCT állomásunk a Kontakt a Zsinagógával szemben.


Anna, az egyik tulaj állt a pulban. Férjével, Petivel 2 éve nyitották meg a kávézót.
A Kontakt kávék hol Drop Coffee, hol Koppi Coffee Svédországból. A legnagyobb attrakciót, a roket-et Casino Mocca - Kii Kenyával készítik.


Máris egy roketet kértünk. Ez Annáék saját fejlesztése. 14 órán keresztül hideg vízben áztatott őrleményből készül. A kávé nem érintkezik meleg vízzel, így sokkal kevésbé savas, inkább édesebb és gyümölcsösebb  a végeredmény. Leszűrik, palackozzák, majd nitrogénnel csapolják a falból a hideg nedűt. Számomra eszméletlen jó volt!




Kalita csepegtetős módszeren alapuló kávét is kértünk Drop Coffee Tanzania-Mbeya-ból. Annától megtudtuk a részleteket. 16gr kávéból 250ml ital készül. Először 50ml vizet öntenek az őrleményre, utána blumingolnak fél percig. Ezalatt a kávéban lévő gázok távoznak. Utána folytatják az öntést. 3-3,5 percen belül készen kell lennie a kávénak. Ha túl sokáig jön át, mert túl finomra van őrölve a kávé, nem lesz jó.


Anna saját készítésű étcsokis-magos-müzliszelete óriási sikert aratott!


Ottlétünk alatt jöttek folyamatosan a BCT kártyát lengető új vendégek. Úgy tűnik, nagyon bevált ez a disloyality card!

A roket szenzációs! A kiszolgálás csillagos ötös! Legközelebb korábban kell odaérnünk, hogy Anna házi sütijeit is megkóstolhassuk.


espresso: 450-
chemex/kalita filter: 650-
roket: 600/750-

Kontakt
1052 Budapest, Károly krt. 22.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése